Hogyan készíthetünk gyógyteát?

Hogyan készíthetünk gyógyteA gyógyteák nemcsak akkor lehetnek hasznosak, ha betegek vagyunk, de rendszeresen fogyasztva egészségmegőrző hatásuk is közismert. Számtalan bajra jelenthetnek gyógyírt vagy segítségükkel elkerülhetjük a problémákat.

Alapszabály, ha gyógynövényből készítünk teát, hogy egy csapott evőkanálnyi mennyiséget forrázunk le kb. 2,5 dl vízzel.

TUDTA?

A nyugtató teák (mint a citromfű vagy orbáncfű tea) lefekvés előtt 0,5-1 órával fogyasztandók, akkor fejtik ki legjobban a hatásukat.

Fontos hangsúlyozni, hogy ha kezelés alatt állunk, akkor a gyógynövény keverékek fogyasztása problémákhoz vezethet, ezért erről egyeztetni szükséges orvosunkkal.

Három csoportját lehet a gyógynövényeknek megkülönböztetni:

  1. gyenge hatással bíró
  2. erős hatással bíró
  3. mérgezők (ezek fogyasztása szigorúan tilos, legyen mindig figyelemmel a szedési és használati szabályokra)

Minden egyes gyógynövény esetében külön kell arra figyelni, hogy meddig szabad fogyasztani, milyen hatóanyagokkal bír, mennyi szünetet kell tartani a fogyasztásában időnként.

Legjobb ízesítés nélkül fogyasztani a gyógyteákat, maximum egy kevéske mézet adjunk hozzá.

Gondolta, hogy a leggyakrabban előforduló betegségekre létezik valamilyen javallott gyógynövény? A magas vérnyomástól kezdve, a cukorbetegségen át még az elhízásra is vannak javallott gyógyteák, amelyekről bővebb felvilágosítást magyar nyelven a legegyszerűbben a bükki füvesembertől, a mindenki által jól ismert Gyuri bácsi tanításaiból tudhatunk meg.

Ön is szeretné elérni az ideális testsúlyt?

Akkor most megismerhet egy olyan módszert, amivel a fogyás legnehezebb részében kap segítséget: megálljt parancsolni az evésnek. A fogyás titka nem más, mint az, hogy kevesebb kalóriát viszünk be a szervezetünkbe. Ezt úgy érhetjük el, ha nem eszünk. Ez azonban nem mindig sikerül, mert folyton az evésen jár az eszünk. Önnek is ismerős az érzés, hogy hiába nem következik főétkezés mégis majd szétveti az éhség? Ilyenkor pedig legtöbbször fölöslegesen nassolunk és plusz kalóriát viszünk be a szervezetünkbe.

Az orvosok felfedeztek két olyan hatóanyagot, a sibutramine-t és a fentermint, amelyek segítenek csökkenteni az éhségérzetet. Olyan terméknéven kerülnek forgalomba, mint Adipex-P, Genesis Sibutramine 20mg, TEVA Sibutramine.

Javasolt, hogy mielőtt bármelyik fogyasztószert választaná tájékozódjon. Adipex vélemények címszó alatt sok hasznos információt találhat.

Tegyen meg Ön is mindent az egészségéért, használjon fogyasztó gyógyszereket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük