Honlap optimalizálás: vízfertőtlenítés házilag

Víz és ivóvíz fertőtlenítésével foglalkozó honlap optimalizálása

Minden keresőoptimalizálási projektum honlap-elemzéssel és a webkörnyezet analízisével kezdődik. A TwinOxide c. weboldal optimalizálásakor például megvizsgáltuk, hogy milyen konkurenciával kell megküzdenünk. Mely portálok vezetik az egyes kulcsszavas listákat a Google keresőben.

Ezek után a céloldal SEO-kondícióinak vizsgálata történt meg. Elkészült a weboldalon szükséges változtatások listája, ennek alapján megtörtént a keresőszempontok szerinti tartalomoptimalizálás. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a prémium szintű linképítés az egyes kulcsszavas pozíciók javítása érdekében.

Megbízónk elképzeléseivel összhangban a fontosabb kulcsszavak, amelyekkel a honlapot TOP helyezésekhez juttatni szándékoztunk: vízkezelés, ivóvízkezelés, ivóvíz fertőtlenítés, pseudomonas baktérium elpusztítása, klór dioxid oldat, ivóvíz tisztítás.

Mindez évekkel ezelőtt történt. Mára a szakportál az említett keresőkifejezésekre rákeresve az első helyen, vagy legalábbis az első helyek egyikén szerepel. A főoldalon kívül vezető szerepet játszanak a belső szakcikkek és a blogposztok is.

SEO munka a pozíciójavítás érdekében

Az ivóvízkezeléssel kapcsolatos kulcsszavak pozíciójának javítása érdekében tehát kreatív, komplex szemlétű  munka folyt. Többféle keresőmarketing eszköz került bevetésre:

 • PR-cikkek megjelentetése blogokban
 • tematikus weboldalak létrehozása vízkezelés témakörben
 • szakcikkek írása statikus blogoldalakra vízfertőtlenítés témában
 • közösségi platformokon történő megosztások
 • linkek elhelyezése weboldalak oldaldobozaiban, láblécében, fejlécén.

A szövegek témái és témakörök

Vegyészeti szempontból a TwinOxide® márkanevet viselő szer legfontosabb összetevője a klór-dioxid, tehát ez lett a két alapkulcsszó. Emellett az ivóvízkezelés és a fertőtlenítés is fontos témáknak voltak tekinthetők. De már az első hónapok folyamán lényegesen tágabb témafeldolgozásra került sor. A linképítésben résztvevő weboldalak és blogok nem mind kapcsolódtak szorosan az ivóvíz fertőtlenítéshez, vagy akár a klór-dioxidhoz, ezért például az alábbi kiegészítő témakörök kerültek bevezetésre:

 • a fertőtlenítés története a gyógyászatban
 • a víz mint természeti kincs tágabb értelemben
 • a víz és a betegségek összefüggése a népi életben, a történelemben
 • fertőtlenítés az élelmiszeriparban, így pl. a sörgyártásban
 • csírátlanítás, féregirtás a télikertben, növényházban
 • laptop billentyűzetének fertőtlenítése
 • hidroterápia, medencetisztítás, higiénia stb.

A linképítés megkezdését követően a legtöbb kívánt kulcsszóval a portál egy-másfél hónapon belül bekerült a Google keresőjének találati listáján az első 10 organikus találat közé. A TOP1 ekkor még távol volt, de elérése reálisnak tűnt több kulcsszó esetében is.

2019-ben hat hónapon át intenzív full linktuning zajlott, 2020-2021 a visszafogottabb építkezés ideje volt. 2022-re beérett a munka gyümölcse: a site organikus forgalma megtöbbszöröződött

Technológia: klórdioxidos vízfertőtlenítés

Támogatott weblapunk sikere összefügg azzal, hogy a környezetkínélő termék iránt megnőtt az érdeklődés és a kereslet. Ajánlat:

Téma: Ivóvíz fertőtlenítéssel és csíramentesítéssel foglalkozó weboldal optimalizálása és kulcsszópozíció javítás. Az ivóvízkezeléssel és fertőtlenítéssel foglalkozó weboldal tartalmi optimalizálása és linképítése közepesen nehéz SEO feladatnak tűnt, a megfelelő PR cikkek elkészítése mellett jó weboldalszövegeket kellett írni az adott témában. A portál egyik cikke például első lett a keresőben ezzel a kifejezéssel:

 • Víz és ivóvíz fertőtlenítése, tisztítása házilag

Szűrőberendezések – ivóvíztisztítás

cintropur aktívszenes szűrőbetétLegegyszerűbb, legolcsóbb víztisztító berendezéseknek az aktívszén szűrőbetétek alkalmazására alapozottak számítanak. Ezt egészítik ki a bonyolultabb készülékek PP szűrőbetétekkel, amelyek 5 mikronos, de akár 1 mikronos szűrésre is alkalmasak. Egyes készülékeknél kapilláris vagy fordított ozmózis membránnal rendelkeznek. Ezzel a szűrési méret 0,02 mikronra csökkenthető.

Keress rá: házi víztisztító berendezések. Áruk széles skálán mozog. Néhány további kulcsszó: SEO szakember, linképítés ára. Cintropur ipari szűrők: esővíz és kútvíz tisztítás, ClO2 szer.

Más: Műanyagtartály-áruház honlapjának optimalizálása

2020-ban folyt a Műanyag tartály gyártás c. honlap optimalizálása. Ez is a tartalom feljavításával kezdődött. A lap IBC tartályok, műanyag hordók és polietilén gyűjtőtálcák nagy kínálatát mutatta be. Mind közül a legjobb helyezést a folyadéktároló tartályok aloldal szerezte. Jelenleg a projekt linktartásra korlátozódik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük