A mágikus Google első hely

Első helyre a Google keresőben

google első hely

Megszerezni és megtartani a bűvös 1. helyet pl, használt laptop kulcsszóval

Minden szakmához kapcsolódnak legendák, tévhitek. De sok az olyan eset is, ami valós tapasztalatra épül. Ilyen a weboldal tulajdonosoknak az első találati hely iránti túlfűtött vágya.

Már-már misztikus, bűvös fontosságra úgy tett szert az első organikus találati pozíció, hogy a honlaptulajdonosok megtapasztalták jelentőségét. Amennyiben weboldaluk valamely kulcsszóval (pl. infrapanel fűtés, laptop töltőpr-cikk elhelyezés) a SERP rangsorban a második helyről az elsőre kerül, akkor ezzel a kifejezéssel nagyjából 3-szor annyi kattintást kap az oldal, mint annak előtte. Ezt igazolják az organikus forgalomra vonatkozó mérési adatok.

Az összes kulcsszavas rákeresésből adódó kattintások cirka 90 %-a éri az első Google táblát (TOP10 találat) és ebből több mint 40 %-ban a number one részesül, a másodiknak 15 %-kal kell megelégednie. Innen a nagy ugrás.

Így tehát üzleti szempontból ennek óriási a jelentősége. Aki pedig foglalkozott keresőoptimalizálással (SEO-val), tudja, hogy első helyen maradni a Google-keresőben talán még nehezebb, mint oda felkerülni. Ám a stabil pozíciófoglalás olykor váratlanul jól sikerül. Mintha a konkurencia váratlanul elerőtlenedne…

Persze nem ez történik. Egy ezzel kapcsolatos SEO-szakmai megfigyelés ugyanis azt mutatja: ha a honlap optimalizálási kulcsszava nem túl preferált és

egyszer már sikerült az organikus találatok közt az első helyre kerülnie az egységnek,

akkor könnyen előfordulhat, hogy további erőfeszítéseket már nem kell tennie a lap tartalmi felelősének és keresőmarketingesének. Bámulatos módon a feltornászott weboldal akkor is megtartja top1 helyezését, ha később már nem kap külső visszacsatolási támogatást. Nem kell több PR-cikket írni linképítési céllal, idővel akár a hivatkozói szemantikus hálózat egésze is csendben leépülhet. Ilyenkor ugyanis – szinte hihetetlen, de:

maguk a klikkelések tartják fenn a pozíciót.

Vagyis az történik, hogy a nem túl kurrens kifejezésre rákereső felhasználók sorra az adott webhelyet látják rangsor élén, és rá is kattintanak a találati linkre. Ha pedig ezt megtették, ez az interakció egy pici pozitív címkét (pozitív szignál) ragaszt a Google adatbázisában az adott URL-re.

Idővel a sok-sok oldalmegnyitás és hosszabb ottani időzés után az algoritmus a portált adekvát, az adott keresésre nézve releváns tartalmú online megjelenésnek minősíti, és akkor is megtartja a TOPon, ha időközben felbukkantak a listán potensebb szájtok. Például ezért verhetetlen a Wiki százezernyi kulcsszóval. De ezek jellemzően nem árucikkek nevei, utóbbiakra webáruházak a listavezetők – és ezekből a helyezésekből profitálnak. A havidíjas linképítési árak busásan megtérülnek.

Ami fontos: a fent leírt megfigyelésből következik egy lehetséges keresőmarketing-fogás alkalmazása. Eszerint  azokra a kulcsszavakra nézve, amelyekre nincs éles konkurenciaverseny, célszerű a SEO-szakembernek alaposan optimalizált saját weboldalakat létrehozni, és igyekeznie kell prémium minőségű linképítéssel ezeket első helyre pozicionálni a keresőben. Ha ez különösebb munkaráfordítás nélkül elérhető, idővel egy ilyen website magas MOZ DA értékű tartalommegosztó honlappá válhat PR-cikkes linképítő rendszerünk és webszolgálati munkánk számára.

Első oldalon szerepelni is imponáló optimalizációs siker. Prémium linképítés vezet hozzá. Ennél is jobb:

Google első helyre kerüléshez

ajánlott SEO szolgáltatás és keresőmarketing módszer a következő eljárásra épül. A SERP TOP1  pozícióba könnyen előresorolható weboldalak helyezése önfenntartóvá válhat, és az ezzel elnyert online domain authority értéket (DA) és page autoritást (MOZ PA) felhasználhatjuk marketingoldalaink, public relations cikkeink rendszer szintű támogatására.

2023-ra nézve a jelen portál ezeket a témákat preferálja:

Példa. Íme néhány tipp arra,

hogyan kerülhet egy weboldal első helyre a Google keresőben „prémium használt laptop” kulcsszóval.

Dell prémium használt laptop hardwareA honlaptulajdonos a webszövegben

  • Használjon releváns kulcsszavakat és szinonimákat. Győződjön meg róla, hogy a weboldalának tartalma releváns a használt laptop kulcsszóra. Használja a kifejezést a címekben, meta leírásokban és a tartalomban.
  • Írjon minőségi tartalmat. A weboldal tartalmának informatívnak, érdekesnek és relevánsnak kell lennie a keresők számára. Győződjön meg róla, hogy a tartalom értékes és helyesírási hibáktól mentes.
  • Használjon ütős képeket és videókat. A képek és videók segítenek a weboldala vonzóbbá és informatívabbá tételében. Győződjön meg róla, hogy a képek és videók relevánsak a weboldal tartalma szempontjából, és jó minőségűek.
  • Szerezzen linkeket. A más oldalakról érkező hivatkozások segítenek javítani a lapja rangsorolását a Google keresőben. Backlinkek használt notebook témájú portálokról érkezzenek.

Ha követi ezeket a tippeket, növelheti annak az esélyét, hogy a honlapját a rangsoroló algoritmusok első helyre helyezik a Google keresőben a Dell prémium használt laptop kulcsszóval.

One Comment:

  1. Visszajelzés:A laptop-memória infra link-építése. Weboldal SEO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük