Milyen egy jó weboldal?

Weboldal készítés NyíregyházánTúl rengeteg elkészített weboldalon, sok beüzemelt és jól futó webshopon és számos weboldal elemzésen össze szeretnénk foglalni, mitől jó egy weboldal.

Weboldal készítés UX szempontjai

A legtöbb laikusnak az a jó weboldal, ami szép. Be kell látnunk, alapvető emberi igényünk a szépség keresése, tehát ez nem is annyira meglepő tény. Azt is tudjuk ugye, – hiszen számos tanulmány bebizonyította már – hogy bár a szépség szubjektív, mégis, ahol szimmetria van, azt mindig szebbnek tartjuk. Mint, ahogy egy tiszta rendezett szobában is szívesebben töltjük az időnket. A felhasználó szemével tehát a jó weboldal rendezett, átlátható, a keresett információ könnyen megtalálható benne és színvilágában is törekszik a harmóniára.

Weboldal készítés SEO szempontjai

Ha megkérdezünk egy SEO szakembert, akkor ő teljesen mást fog jónak tartani. Ugyanis szerinte a jó weboldal keresőbarát. Mit is jelent ez? Azt, hogy a technikai beállítások, a weboldalon található szövegek és linkek a honlap céljainak megfelelően vannak beállítva, a kulcsszavak használata optimális.

És mit lát jónak egy webfejlesztő?

Azokat a weboldalakat, amelyek a megrendelő céljait teljesen ki tudják szolgálni. Olyan megoldásokat tudnak adni, amivel megkönnyíthető a látogatóból vevővé konvertálást.

Akkor milyen is egy jó weboldal?

Ennek a 3 résznek a keveréke. Igen, tudnia kell mindent! Nehéz, de szép feladat egy weboldal készítése. A fejlesztő akkor lehet elégedett, amikor egy-egy megrendelő még évek múltán is jónak látja az oldala teljesítményét. Mutatunk is egy példát.

Eset: Weboldal készítés Nyíregyházán, bútoripari oldal, egyedi bútorgyártás témakör

A weboldal 10 éve készült, tele képekkel, melyek igényesen mutatták be az elkészült bútorokat. A technikai háttér és SEO beállítása is az akkori lehetőségek szerinti legjobb volt, bár az oldal szövegezése viszonylag kevés. A 10 év alatt a weboldal kiválóan teljesített helyi, megyei szinten a találati listában is első-második pozíciókban szerepelt a releváns kulcsszavakra. A 2020-as Google algoritmus változások miatt elkezdett visszasorolódni az oldal. Ekkor jött a megrendelő, aki szeretné, márcsak a presztízs miatt is, ha első-második lenne a weboldala. Őt idézzük: „Úgy csináljátok meg, ahogy szerintetek jó! Az eddigi munkátok megmutatta, hogy profik vagytok, bízom bennetek!”

Szerintünk, ilyen egy jó weboldal! Eredményt produkál a megrendelőnek, hasznos a látogatónak és még a keresők is szeretik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük