Rezsi költség csökkentése elektromos infrafűtéssel

Villanyfűtés – infra fűtés ára, 2022

rezsi csökkentés infrafűtéssel

A rezsiköltség csökkentése lehetséges infrafűtéssel

Egyértelmű, hogy a gázfűtés legjobb alternatívája az elektromos infrafűtés. Ugyanakkor a szakemberek azt tapasztalják, hogy az infrasugárzókkal történő villanyfűtéssel kapcsolatban sok a tévhit a felhasználók körében.

Égési sérülésektől is sokan tartanak, holott ez például a vasalókkal szemben nem merül fel. Holott ezek olykor még tűzeseteket is okoznak. Vannak, akik a melegítők közelébe eső tárgyak felforrósodásától félnek (megolvad a műanyag), pedig érintésre a besugárzott tárgyak alig lesznek melegebbek a levegő hőmérsékleténél. Lévén a helyiségben mindig működik a hőkiegyenlítődés. Inkább az emberi szövetek melegszenek át, ezért éreznek az ott tartózkodók alacsonyabb léghőmérsékletnél is hőkomfortot.

INFRAFŰTÉS ÁRAK REZSIMások azon töprengenek, hogy ha, mint tudjuk, a meleg levegő felfelé száll, akkor hogyan fűti fel a mennyezeti infrapanel mégis a teljes lakóteret? Hát csak úgy, hogy a sugárzók infravörös hullámai áthatolnak a levegőn és a padlót melegítik.

Számításaink szerint az infrapaneles villanyfűtés használatával elejét vehetjük a rezsiköltség megemelkedésének. Elkerülhetjük a gáz túlfogyasztását.

Az infra fűtés ára egy nagyobb lakásban sem lépi túl az átlagos villanyáram-fogyasztás. Ha mégis, a rezsi kisebb mértékben növekszik, semmint ha gázfogyasztásban lépnénk túl az átlagot.

Akkor igazán takarékos a rendszer, ha a villanyáramot a terasztetőre szerelt néhány napelem biztosítja.

Kültéri teraszok infrapaneles fűtése

Honlap-SEO – tartalom- és link-offenzíva

Több éve annak, hogy a Kültéri teraszok infrapaneles fűtése c. honlapot optimalizálni kezdtem. PR-blogbejegyzéseket írtam, ez voltaképp csak jelzése volt annak, hogy 10 blogomat és néhány egyéb webhelyemet előkészítettem a munkára. Arra, hogy egy újabb offenzívával a támogatott oldalt előrébb mozdítsam a Google-listán. Az első hely elérése mindeddig nem sikerült, holott lassan fél éve optimalizálom az oldalt. Most kidolgoztam egy eddig nem alkalmazott stratégiát és ezzel próbálok hatást elérni. A dolog azért kockázatos, mert ezzel az egyirányú „támadással” egyéb oldalaim pozícióját veszélyeztetem. Eddigi jól bevált harcmodorom az volt, hogy szinte minden oldalamról minden más oldalt linkeltem, így ezek összefonódva együttesen igen jelentős SEO-potenciált képeztek, de az egyes webhelyek hadereje megoszlott a gyakran százas nagyságrendben sorakozó linkek között.

Most radikálisan csökkentettem az egyes oldalak kimenő linkjeinek a számát, ami ugyan azt jelenti, hogy a céloldalra küldött támogatás nagyban erősödik – de hosszú távon jelenti azt is, hogy a többi oldalam ereje a körbelinkelések megszűnése miatt hosszú távon viszont esni fog. és mivel ezek mindegyikéről éppen a céloldalra küldött link is szerepel, így a végeredmény akár negatív is lehet az infrapanel fűtés ára felől nézve.

infra teraszfűtés napelemmelÉppen ezért az offenzíva nem lesz hosszú, semmiképpen nem akarom bevárni, hogy a jól kitalált és rengeteg munkával terasz-szerűen felépített rendszerem „beleroppanjon”. Mint egy napelem-rendszer, most épp csak most a „körkörös” haderő helyett egy rövid, de koncentrál és célirányos akció lép érvénybe. (Persze azért óvatos duhaj vagyok: mert bár igaz, hogy legoperatívabb infra napelemes blogjaimat és néhány további erős oldalamat vonom be az offenzívába, de azért maradnak szép számmal érintetlen egységeim is, amelyek továbbra is küldik az egyenként gyenge, de összességükben jó hatású linkeket az operatív egység támogatása alól most kivont oldalakra is.)

A keresőmarketing célú pr-cikk linképítés és a zöld beruházásnak minősülő  napelemes terasz fűtés ára megtérül. Érdemes élni mindkét lehetőséggel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük