Windows 7, Firefox Sync tanácsadás, SEO

Újrainstallálás, szinkronizálás

tanácsadás Firefox Sync használatához

seo tanácsadás, sync

Tanácsadás Firefox Sync használatához

Nem indexelte a Google a Honlap BlogCafe ezen cikkét, ezért itt nyert elhelyezést eredeti dátummal és a forráshelyről beágyazott képekkel.

Honlapok optimalizálásával is foglalkozó felkent SEO- és web-szakértőként a közhelyek számát gátlástalanul szaporítván ezennel megállapítom, hogy két igazán kellemetlen dolog létezik az ember életében. Ez a munkakörlet környékén zajló nagyobb fajta takarítás és a számítógép újrainstallálása.

Előbbinek a súlyos viszontagságait és fájdalmas veszteségeit mindenki ismeri, utóbbi főleg olyan webmániákusokat sújt veszedelmes mértékben, akik száz helyre be vannak jelentkezve. Több tucatnyi különböző felhasználónévvel és annál is több jelszóval. Továbbá pedig böngészőjükben tíz egynéhány éve gyűjtik a hasznosnál fölöslegesebb webcímeket. Akiknek van tucatnyi mailfiókjuk, saját optimalizált honlapjuk és akiknek a wördjuk roskadozik a mobil gyors-szövegektől… Ezt-azt ilyen-olyan módon persze le lehet menteni a winchester legyalulása előtt, de minden kényesen finom beállítás újracizellálása akkor is napokig tarthat.

Új laptopra új windows optimalizálása, adatok szinkronizálása

Olyan szerencsém volt, hogy vagy öt éve, SEO-tevékenységem kezdetén kellett utoljára újrainstallálni a gépemet. Bár sok megterhelő programot használok, a Windows XP szokatlanul jól és hosszú ideig szolgált – csak egyre lassúbb lett a felgyülemlett digitális szeméttől. Elkerülhetetlenné vált a frissítés.

Kolos fiam fel is rakott nekem egy sokkal gyorsabb Windows 7-est, használtam is egy ideig, de mire a maradék hajszálaimat is megőszítő munkával mindent remekül beállítottam rajta és mindenhová újra bejelentkeztem, kiderült, hogy nem lett gyorsabb az üzemmód. De ennek most már nem az operációs rendszer, hanem a gépem gyengesége volt az oka: a nagyobb hardver-igényeket támasztó program a számára szűkös környezetben döcögősre vette a figurát.

Kell nekem egy új Dell vagy Asus laptop! Igen. Már csak keresőoptimalizálási munkáim miatt is, ahol a szaktanácsok egy konkrét online felületre, megjelenített weboldalakra vonatkoznak és Google-szempontú SEO-munka alá esnek szakértői részről.

Adat-transzfer internetes eszközök között

Ihaj, biza vadiúj számítógép kell, lehetőleg masszív Dell notebook magas élettartamú akkumulátorral, és persze: elkerülhetetlen az újrainstallálás. Ettől én most jobban féltem, mint az ukrajnai polgárháborús veszélytől, hiszen mindent kezdhettem elölről.

Legutóbb kudarcot vallottam a Sync nevű alkalmazással, amelynek pedig elvben épp az lenne a dolga, hogy ha az ember eszközt vált, akkor az új eszközre (netbook, tablet, pc, okostelefon) is le lehessen hívni a böngésző összes beállítását, nemcsak az általa lementett felhasználóneveket és jelszavakat, hanem az internetes előzményeket, sütiket is.

A süti teszi lehetővé például, hogy ahová már bejelentkeztünk, az a hely felismerjen bennünket, az előzményekre való emlékezés pedig pl. abban nyilvánul meg, hogy ha elkezdjük egy webhely rövid címét begépelni, akkor böngészőnk felajánlja az összes hasonlóan kezdődő, általunk korábban megnyitott címet.

Hiába tettem meg legutóbb mindent, hogy a dolog működjön, hiába adtam meg a jelszón kívül ellenőrzési kódot meg aktiválási kódot – nem történt meg a szinkronizáció. Most is inkább csak kísérletképpen láttam hozzá, hátha… És igen, sikerült! A laptopomon a teljesen szűz böngészőm pár kattintás után pont olyan lett, mint a hosszú munkával megdolgozott és szánásszekérként megpakolt régi: az égvilágon mindenre emlékezett. Akkora kő esett le gondterhelt homlokomról, mint szódás a lovát.

Azért írom le, hogy minden aggodalmas sorstársamnak ajánljam az optimális módszert! A Firefox böngészőben az Eszközök > Beállítások > menü alatt a Sync nevű fülnél állíthatók be különböző opciók, az alkalmazásról például itt olvashatni bővebben. – Weboptimalizálás laptop-arvisurákkal és aztán installálj te is dudorászva – amíg a szinkronidő tart és a világ el nem múl!

Újrainstallálás, laptop bővítés, szakértői tanácsadás

seo honlap optimalizálás

Weboldal tartalmi és technikai keresőoptimalizálása

Weboldal Google-helyezésének javítása és linképítés

Havidíjas prémium és PR-cikkes linképítés: egy keresőbarát honlap organikus helyezése a keresőoptimalizálás módszerével javítható hatékonyan. Ez releváns tartalom biztosítását és backlinkek fogalmi hálózatának kiépítését jelenti.

Bővebben:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük